Millor tertuliana/tertulià d’història de l’any

llorer

La millor tertuliana/tertulià de l’any és un premi honorífic sense cap caràcter competitiu. Sorgia la idea als sopars post tertúlia on mig de broma dèiem de crear aquest premi, fins que un dia ens vam decidir fer-ho en “serio”. El premi és escollit per consens des de la Junta i es valora la participació, els arguments, el diàleg i el bon humor. Diàleg, història i divertiment.

Aquí els premiats:

2019 Jaume Comas

comas

Fundador del grup 99 a la Facultat d’Història d’on sorgirà la tertúlia. Actor, poeta i historiador de brillant oratòria. Ell si que va estar al Paris de 68, i en molts altres escenaris, experiències que junt amb el seu saber ens comparteix cada primer divendres de mes. 

2018 Júlia Costa

julia

Veterana des de la primera tertúlia, amb una visió sovint crítica i escèptica de la història que junt els grans coneixements literaris que té, sempre ens aporta grans reflexions. A la seva participació s’ha de sumar els nombrosos articles que ha fet per Catxipanda, i a les lloances escrites a la tertúlia amb rimes i llegendes acompanyades de molt humor.

2017 Mercè Siles

merce

Veterana des de la primera tertúlia, sempre participant amb arguments i bones reflexions. Amb aquella capacitat de quan la tertúlia s’encallà en un tema de canviar a un altre o aportar una visió molt diferent. I enriquint la tertúlia des de la història de l’art, també ha escrit articles a Catxipanda.

2016 Miguel Julián

miguell

Incorporat el 2014 i aviat ens va sorprendre per la seva visió de la història des de psiquiatria i la neurociència. Aportant un gran saber filosòfic i la seva experiència com a metge. Pel Miguel, el cervell reptilià que encara perdurà en les persones és sovint el motor o el fre de la història.

2015 Eulàlia Lorés

eulalia

Incorporada el 2013, aviat va conquerir la tertúlia pel seu entusiasme argumentatiu, fent honor al significat grec del seu nom “la ben parlada”. Gran coneixedora dels clàssics greco-llatins, va escriure un article en llatí per Catxipanda, dedicat al diví August. Fundadora d’una tertúlia en llatí.

2014 Albert Ferris

ferris

El vam coronar amb el llorer dient que es mereixia tots els premis dels anys anteriors. L’Albert es va incorporar aviat a la tertúlia destacant per la capacitat de trencar el gel,  les anotacions manuscrites que l’acompanyen, les lectures paral·leles que ens comenta, i pel bon humor. S’ha de dir que una tertúlia llunyana, d’aquelles de quan començava la crisi econòmica, va dir que ho veia tot tan magre que no sabia si d’aquí a un any estaríem fent tertúlia. Per sort es va equivocar i encara continuem i amb ell sempre acompanyant-nos.